31 Ağustos 2012 Cuma

DreamHack Summer Online Championship

Evet, dün gece turnuvanın finali Complexity Gaming ve TradeMark eSports arasında oynandı. Daha önce yazdığım gibi winner bracket karşılaşmasında coL tdMi 2-1 mağlup ederek büyük finale yükselmişti. Loser bracket'a düşen tdM maçlarını kayıpsız kazanarak coL'a tekrar rakip oldu. Ancak 1-0 geride başladı seriye haliyle.

İlk oyunda yine Haxxeren winner bracket finalinde olduğu gibi Draconis aldı, yine Heroes of Newerth aleminin en iyi carrylerinden olduğunu göstererek 450 gpm civarı (35 dakikalık bir maç) bi performans sergiledi,

ancak ilk oyunun MVPsi tartışmasız bi şekilde Moonmeander'dı. Eğlenceli kişiliğiyle tanıdığımız Moon, turnuvalarda suratını poker face haline çeviriyor, ciddi olarak işini yapıyor. WB'da olduğu gibi Moraxus kullanan Moon, 2 büyük kapışmada initiate kabiliyetini gösterdi -maçın başında freefarm kaldı- -ki bu picklerdeki ve lanesetlerdeki üstünlüğünden ötürüydü-. Bir defa da 3 kez üstüste More Axes tutturarak, tdM in Silhouette'ini gankledi. İlk oyun rahat bi şekilde bitti.

Turnuvayı kazanmak ve 200 bin dolarlık büyük ödülü almak için coL'un bu maçı da alması yeterliydi..

Turnuva adı altında, bu kadar yüksek ödüllü bir organizasyonun finali, hatta finalinin finali öyle bir bitişe sahne oldu ki, akıllar almadı;
Son maç tam 11 dakika 44 saniye sürdü.. Evet inanması güç, ama 11 dakika 44 saniye sonunda tdM takımı önce cc verdi, sonra da karşıdaki herkese hakettiklerini söyledi ve tebrik etti.

Peki nasıl mı oldu, asıl bomba işte burada. O söylediğim 12. dakikada [coL]Chessie Ophelia ile ANNIHILATION aldı. Zaten o dakikaya kadar coL'un 15 tdM'inse sadece 1 kill'i vardı. Her lane'de coL üstündü, her gankleri başarılıydı, hızlı teleportlar ile takım arkadaşlarını kurtardılar vs..

12. dakikada haritanın tam merkezinde çıkan kapışmada, 3 minotaur ile ve yüksek micro kabiliyetiyle neredeste milisaniye bile kaçırmadan tdMin Magmus oyuncusunu 3 kez stunladı, ve stunlarken de Silhouette'e oto atak yaparak kill aldı. Minotaurlar ortalığı karıştırdıktan, kargaşa çıkardıktan sonra ekranda Quad Kill yazısı göründü Chessie için.

Sunucu BreakyCPK ve yardımcısı Tralfamadore o an için çıldırdılar bağıra bağıra anlattılar, ve takım arkadaşları son tdM oyuncusunun önüne geçerek blokladı, Chessie Annihilation'ı aldı ve hemen ardından concede call geldi tdM den.

Böylece kişi başı 36 bin doları evlerine götürdüler.

Maç sonunda yayına bağlanan Moon sürekli gülüyodu ve Breaky soru sorarken yandan kendi gülen suratıyla oynayıp düzgün cevaplar vermeye çalıştı, bi kaç espri yaptı falan. Breaky görüşmeyi bitirirken "Ahh, Moon.. Always entertaining.." dedi ve 3 ay sürecek DreamHack Winter bekleyişi başlamış oldu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder