28 Ağustos 2012 Salı

DreamHack Summer Championship

Turnuva hakkında görüşlerimi yazıcam.

Dün Winners Bracket finali vardı Complexity Gaming ve Trademark eSports arasında.

Complexity Gaming mazinin bol ödüllü takımlarından birisi. Heroes of Newerth 'e geri döndüklerinde Sözleşmelerinin sonuna gelinen Trademark eSports oyuncularıyla bir bir anlaştılar. Creative, Sound Blaster, PNY gibi şirketlerle de sponsorluk imzaladılar.

Şu an competitive HoN un bana göre en sağlam kadrosu coL'da. Kadro şöyle :
Bkid (kaptan)
Moonmeander
Haxxeren (eski TiG kaptanı carry)
Franzzii
Chessie (farmı çok kuvvetli bir ganker, semi carry oyuncusu)

Bkid ve Moon eski tdM rosterında kaptanları Tralfamadore öncülüğünde yine aleme ağırlıklarını koyuyorlardı. DHS Lan turnuvasından sonra coL geri döndü ve dengeler değişti. tdM kaptanı Tralf, Honcast(HCT) klanına giderek S2 şirketinin maaşlı co-caster elemanı oldu. (BreakyCPK 'in yanında)

Şu anki tdM rosterında ise insanlar tarafından sevilen iki isim LezzQQ ve MyNutz var.

Dünkü 2-1 coL galibiyetiyle biten seriye gelirsek, ilk maçta bozguna uğrayan -ki yanlış adam dağıtımından dolayı olduğunu düşünüyorum- 2 ve 3. maçlardaki coL un oyunu beni mest etti.

İkinci oyunda iki takım da temkinli biçimde oynadı, Haxxeren solo bot geçti Magebane ile, Moon suicide Moraxus oynadı. 30 dakika boyunca iki takım da statik farm yaptı, ufak çaplı kapışmalar olsa da -ki bu kapışmalarda tdm'in Tempestı çok can yaktı-, tier 3 kulelere yüklenmediler. Hellbourne tarafındaki tdM in carry oyuncusu Wildsoul oynuyordu ve BooBoo'ya öncelik tanımıştı. Legion'un Tier3 kulesinin önünde girmeye çalışıyorlardı ama BooBoo yu biraz fazla öteye salınca Franzzi Glacius ile ayıyı disable etti ve coL BooBooyu kesti. WS ayısını tekrar çıkardı, oyun artık son demlerinde olduğundan dolayı tek bir kapışma veya bir buyback olayı çok farklı hale getirebilirdi. Artık son bir yüklenmeyle oyunu ve seriyi almayı hedefleyen tdM hazırlık yaptı. Ama burada sahneye Fayde kullanan zekaküpü hınzır çocuk Bkid çıktı. Ultiyle top lane tarafından dolanarak orta lane'in t2 kulesi civarı blink için bekleyen Tempestı gördü, combosunu yaptı, Tempesta küçük bir heal gelse de ultisini atamadı, böylece statik farm yapmış olan Haxxerenin kulandığı Magebane ortaya girip dağıttı. Maçı Bkid aldı diyebiliriz.

Bir turnuvanın yarıfinaline yakışmayacak bir maç oldu 3. maç.
En iyi competitive farmer olduğunu düşündüğüm (moon dan da iyi evet) Haxxeren, 600 küsür gp/m bir Draconis kasarak takımına 15 dakikada karşıya cc attırarak final biletini getirdi.
3. oyunda asıl dikkat çeken ise coL un kullandığı taktikti, Draconis in jungle kabiliyeti nedeniyle Behemoth kullanan Bkid ile Haxx anlaştı, yaklaşık 5-6 dakika kadar Bkid üst lanede lasthit yaptı, Haxx de jungle girdi. Dakika 12 de sadece 1 veya 2 asist yaparak Portal Key aldı Bkid. Dakika 15de yaptığı Blink kombosuyla takımına iyi bir fight armağan etti.

Büyük finali izleyip tekrar bloga yazıcam. ESEN KALIN KANKALAR

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder