31 Ağustos 2012 Cuma

DreamHack Summer Online Championship

Evet, dün gece turnuvanın finali Complexity Gaming ve TradeMark eSports arasında oynandı. Daha önce yazdığım gibi winner bracket karşılaşmasında coL tdMi 2-1 mağlup ederek büyük finale yükselmişti. Loser bracket'a düşen tdM maçlarını kayıpsız kazanarak coL'a tekrar rakip oldu. Ancak 1-0 geride başladı seriye haliyle.

İlk oyunda yine Haxxeren winner bracket finalinde olduğu gibi Draconis aldı, yine Heroes of Newerth aleminin en iyi carrylerinden olduğunu göstererek 450 gpm civarı (35 dakikalık bir maç) bi performans sergiledi,

ancak ilk oyunun MVPsi tartışmasız bi şekilde Moonmeander'dı. Eğlenceli kişiliğiyle tanıdığımız Moon, turnuvalarda suratını poker face haline çeviriyor, ciddi olarak işini yapıyor. WB'da olduğu gibi Moraxus kullanan Moon, 2 büyük kapışmada initiate kabiliyetini gösterdi -maçın başında freefarm kaldı- -ki bu picklerdeki ve lanesetlerdeki üstünlüğünden ötürüydü-. Bir defa da 3 kez üstüste More Axes tutturarak, tdM in Silhouette'ini gankledi. İlk oyun rahat bi şekilde bitti.

Turnuvayı kazanmak ve 200 bin dolarlık büyük ödülü almak için coL'un bu maçı da alması yeterliydi..

Turnuva adı altında, bu kadar yüksek ödüllü bir organizasyonun finali, hatta finalinin finali öyle bir bitişe sahne oldu ki, akıllar almadı;
Son maç tam 11 dakika 44 saniye sürdü.. Evet inanması güç, ama 11 dakika 44 saniye sonunda tdM takımı önce cc verdi, sonra da karşıdaki herkese hakettiklerini söyledi ve tebrik etti.

Peki nasıl mı oldu, asıl bomba işte burada. O söylediğim 12. dakikada [coL]Chessie Ophelia ile ANNIHILATION aldı. Zaten o dakikaya kadar coL'un 15 tdM'inse sadece 1 kill'i vardı. Her lane'de coL üstündü, her gankleri başarılıydı, hızlı teleportlar ile takım arkadaşlarını kurtardılar vs..

12. dakikada haritanın tam merkezinde çıkan kapışmada, 3 minotaur ile ve yüksek micro kabiliyetiyle neredeste milisaniye bile kaçırmadan tdMin Magmus oyuncusunu 3 kez stunladı, ve stunlarken de Silhouette'e oto atak yaparak kill aldı. Minotaurlar ortalığı karıştırdıktan, kargaşa çıkardıktan sonra ekranda Quad Kill yazısı göründü Chessie için.

Sunucu BreakyCPK ve yardımcısı Tralfamadore o an için çıldırdılar bağıra bağıra anlattılar, ve takım arkadaşları son tdM oyuncusunun önüne geçerek blokladı, Chessie Annihilation'ı aldı ve hemen ardından concede call geldi tdM den.

Böylece kişi başı 36 bin doları evlerine götürdüler.

Maç sonunda yayına bağlanan Moon sürekli gülüyodu ve Breaky soru sorarken yandan kendi gülen suratıyla oynayıp düzgün cevaplar vermeye çalıştı, bi kaç espri yaptı falan. Breaky görüşmeyi bitirirken "Ahh, Moon.. Always entertaining.." dedi ve 3 ay sürecek DreamHack Winter bekleyişi başlamış oldu

28 Ağustos 2012 Salı

DreamHack Summer Championship

Turnuva hakkında görüşlerimi yazıcam.

Dün Winners Bracket finali vardı Complexity Gaming ve Trademark eSports arasında.

Complexity Gaming mazinin bol ödüllü takımlarından birisi. Heroes of Newerth 'e geri döndüklerinde Sözleşmelerinin sonuna gelinen Trademark eSports oyuncularıyla bir bir anlaştılar. Creative, Sound Blaster, PNY gibi şirketlerle de sponsorluk imzaladılar.

Şu an competitive HoN un bana göre en sağlam kadrosu coL'da. Kadro şöyle :
Bkid (kaptan)
Moonmeander
Haxxeren (eski TiG kaptanı carry)
Franzzii
Chessie (farmı çok kuvvetli bir ganker, semi carry oyuncusu)

Bkid ve Moon eski tdM rosterında kaptanları Tralfamadore öncülüğünde yine aleme ağırlıklarını koyuyorlardı. DHS Lan turnuvasından sonra coL geri döndü ve dengeler değişti. tdM kaptanı Tralf, Honcast(HCT) klanına giderek S2 şirketinin maaşlı co-caster elemanı oldu. (BreakyCPK 'in yanında)

Şu anki tdM rosterında ise insanlar tarafından sevilen iki isim LezzQQ ve MyNutz var.

Dünkü 2-1 coL galibiyetiyle biten seriye gelirsek, ilk maçta bozguna uğrayan -ki yanlış adam dağıtımından dolayı olduğunu düşünüyorum- 2 ve 3. maçlardaki coL un oyunu beni mest etti.

İkinci oyunda iki takım da temkinli biçimde oynadı, Haxxeren solo bot geçti Magebane ile, Moon suicide Moraxus oynadı. 30 dakika boyunca iki takım da statik farm yaptı, ufak çaplı kapışmalar olsa da -ki bu kapışmalarda tdm'in Tempestı çok can yaktı-, tier 3 kulelere yüklenmediler. Hellbourne tarafındaki tdM in carry oyuncusu Wildsoul oynuyordu ve BooBoo'ya öncelik tanımıştı. Legion'un Tier3 kulesinin önünde girmeye çalışıyorlardı ama BooBoo yu biraz fazla öteye salınca Franzzi Glacius ile ayıyı disable etti ve coL BooBooyu kesti. WS ayısını tekrar çıkardı, oyun artık son demlerinde olduğundan dolayı tek bir kapışma veya bir buyback olayı çok farklı hale getirebilirdi. Artık son bir yüklenmeyle oyunu ve seriyi almayı hedefleyen tdM hazırlık yaptı. Ama burada sahneye Fayde kullanan zekaküpü hınzır çocuk Bkid çıktı. Ultiyle top lane tarafından dolanarak orta lane'in t2 kulesi civarı blink için bekleyen Tempestı gördü, combosunu yaptı, Tempesta küçük bir heal gelse de ultisini atamadı, böylece statik farm yapmış olan Haxxerenin kulandığı Magebane ortaya girip dağıttı. Maçı Bkid aldı diyebiliriz.

Bir turnuvanın yarıfinaline yakışmayacak bir maç oldu 3. maç.
En iyi competitive farmer olduğunu düşündüğüm (moon dan da iyi evet) Haxxeren, 600 küsür gp/m bir Draconis kasarak takımına 15 dakikada karşıya cc attırarak final biletini getirdi.
3. oyunda asıl dikkat çeken ise coL un kullandığı taktikti, Draconis in jungle kabiliyeti nedeniyle Behemoth kullanan Bkid ile Haxx anlaştı, yaklaşık 5-6 dakika kadar Bkid üst lanede lasthit yaptı, Haxx de jungle girdi. Dakika 12 de sadece 1 veya 2 asist yaparak Portal Key aldı Bkid. Dakika 15de yaptığı Blink kombosuyla takımına iyi bir fight armağan etti.

Büyük finali izleyip tekrar bloga yazıcam. ESEN KALIN KANKALAR

Terazi

Evvel bir vakitte sevdiğiniz birini
Silebilirsiniz aklınızdan
Görmeye tahammül edemeyebilirsiniz
Hiç tanımamış olmayı isteyebilirsiniz
Nasıl böyle değiştin sen diye suratına vurmaya yeltenebilirsiniz.
Bu duyguların kötülüğü bazen ağır gelebilir.
Ama mutlu anlarınızı bi an için düşünün,
O insanla geçirdiğiniz mutsuz anların ağırlığı mı daha ağır?
Yoksa mutlu anlarınızın hafifliği mi daha hafif?
Malum kişiyle bu sorunun cevabına göre ilişki kurun.
Cevaba göre;
O, iyiyken kötü olmuşsa, affetmeyi denemeyi,
Kötüyken iyi olmuşsa, katı tavrınızı korumayı aklınızın bi kenarında tutun.
Sonuç hep sizin lehinize olacaktır
Etraflıca düşündüğümde hiçbir şey zaman kavramı kadar erdemli, asil, veyahut acımasız, katil değil.

Düşünün iki aşığı, aylar yıllar geçtikçe birbirlerine olan güvenleri, tanışıklıkları, bilmişlikleri katbekat artar değil mi? Zamanlarını doğru kullandıklarını zannederler o ana dek.
Birlikte büyümek insanları mutlu eder, köklerini sağlamlaştırır ki darbelere karşı sıkı tutunabilme yetisi kazandırır.

Ancak, bu iki aşık gün gelir ayrılır ya hani olur da ayrılır ya, gözlemlediğim kadarıyla zaman onlara kötü yönünü göstermiş olur. "O değişti, eskiden çok iyiydi, zaman geçtikçe kötü biri oldu" diyenler suçu hep zamana atmıştır.

Yarınla oynayamayız, dünü değiştiremeyiz. Anı yaşamaya çalışmak da etik değerlerden çoğunu -düşünmemek nedeniyle- götürür. Bekaretini bi anda kaybeden kız, zamanın o kesidinde kendini ve başkasını mutlu etmiş olsa da, düşünceli olmaması ilerde ona mutsuzluk getirebilir. Bu güne dek hep kendime şunu dedim : Ben geçmişim için yarını düşünerek yaşıyorum, bugün önemsiz dedim. Kaçırdığım çok şey olabilir, katılıyorum. Ama zamanın keskin etkilerinden en az zarar görecek insanlar benim gibi düşünenlerdir. Eminim bu konuda.

Zaman uçsuz bucaksız, onu doğru yerinden tutmak ne kadar önemli..